Bilder, bilder!


Bilder, bilder!


Vägning

 


Valparna är nu ännu en gång vägda och de fortsätter att stadigt öka i vikt.  Nån är lite mindre och nån är lite större men de håller ungefär samma avstånd till varandra hela tiden. Jag ska även i kväll(när kameran kommer hem) försöka att ta några nya bilder på valparna och sen om det hinns med lägga in dem också.

VALP       VIKT

BAKEN     1686g (TIK)

RYGGEN   1624g (TIK)

NACKEN    1614g (TIK)

HUVUDET  1794g (HANE)

SVANSEN   1572g (TIK)

V.ÖRAT     1694g (TIK)

TASSEN     1430g (HANE)

H.ÖRAT      1618g (TIK)


Mat, mat, mat

Ja, mat. (hehe) Igår fick valparna sin första fasta föda. Vi började lite lätt men en matsked var och dom fick alla njuta av delikatessen, ris blandat med köttfärs. Delikatess och delikatess, rå köttfärsv var det ju men dom tyckte då alla att det var super, super gott. Och i dag så har de hunnit med att få 2 små portioner med ris och köttfärs, men Vizzlas mjölk är fortfarande bäst. :P

Vizzla, Kuriren och alla valparna är nu avmaskade, och det var inga problem alls med det heller. Visserligen tyckte valparna att avmaskningspastan inte smakade så gott(det är ju inte mammas mjölk :P) men alla fick de i sig den.

Valparna är nu så stora så att de når upp till valplådans kant. Nu när man kikar in till dom så kan man alltså helt plötsligt se ett svart, sött huvud som kikar upp över kanten. Men woops så försvinner huvudet och då har valpen trillat ner, för nån superbalans har de inte lyckats få än. :)

Vi njuter av valparna och fösöker att uppdatera så ofta som möjligt(så att även ni andra ska få njuta), även om det ibland är svårt att hinna med, men kika in lite då och då för senaste nytt!

Mamma Vizzla i full fart!


God dag!


Hej!

Nu har valparna blivit ännu lite större. Här kommer några bilder från idag, vissa bilder kanske är lite dåliga för våran kamera har pajat, typ, så vi har tagit bilderna med mobilkameran istället.


Valpen myser

´
En av valparna övar på att stå!


Valparna leker och slickar varandra.


Det är dags att sova så valparna lägger sig i sin lilla hög.


Voff voff!


Pigga valpar!

Nu kan man verkligen börja se att dom svarta små sakerna ska bli hundar. Dom kliar sig själva, dom kan sitta upp och har t.o.m. börjat stå och gå. Även om det där med att gå är rätt svårt just nu. ;)
Valparna har också så smått börjat att bry sig om varandra och leker nu lite försiktigt.  Allt går bara bra och nu är det snart dags för första avmaskningen.
Här kommer några bilder på valparna när det försker att gå och leker med varandra, dom är bara sååå söta när dom gör det men tyvärr är bilderna är inte ens i närheten av att vara lika fina som valparna (hihi).
Sitta kan jag :)
Som tur är så har dom inga tänder än :P
Usch valpen tyckte inte om blixten från kameran :)

2 Veckor!

Nere i valplådan är det nu full fart, valparna har öppnat ögonen och det har också så smått börjat att gå.
Ögonen är nu i början blå/grå men kommer om ca en vecka ha fått sin rätta vackra brunfärg. :) Har försökt få med valparna på bild med ögonen öppna, men det visade sig vara rätt krångligt då de antingen bara ville sprattla eller så hade de nyss ätit och ville bara sova(hehe det är inte lätt :p). Men jag lyckades nog pfå med nån enstaka valp med ögonene öppna.

Vi har nu i veckan också uppdaterat våran annons på blocket och den kan du kika in på om du klickar på länken här under.
http://www.blocket.se/vasterbotten/Flatcoated_retriever_valpar_24432716.htm?ca=2&w=1

Idag har vi också vägt valparna och dom fortsätter att växa som ogräs(hihi). Ett försök till "enskilda bilder" har vi också hunnit med, men som sagt det var inte så lätt. :)

 


 



Rumpan hon väger 1282g



Ryggen hon väger 1196g.



Nacken hon väger 1190g.





Huvudet han väger 1280g.



Svansen hon väger 1148g



V.Örat hon väger 1248g.



Tassen han väger 1030g. Och här kan man äntligen se att dom har öppnat ögonen :P



H. Örat hon väger 1162g

 


10 dagar!

Just nu går Vizzla runt och längtar efter mat, även fast hon just fick mat. Men det är väl inte så konstigt med tanke på hur många hon just nu förser med mat. :D Så snart blir det väl en portion till.
Nu är valparna 10 dagar gamla och de har äntligen börjat öppna ögonen. Det var tyvär lite svårt att få med det på bild, men så fort det går så ska jag lägga in några bilder på det.



Valp        Vikt

Bak          1072
Rygg        1036
Nacke       988
Huvud       1080
Svansen    992
V.Öra        1042
Tassen       876
H.Öra        1018




Här kommer dagens bilder;














Bilder, bilder!

Allt fortsätter att gå bra (peppar peppar) valparna äter och sover och Vizzla njuter av att hon äntligen kan springa igen(det var ju lite jobbigt med dom där svarta "grejerna" i magen :P ) Nu går vi bara och väntar på att de ska öppnar ögonen och förmodligen blir det nån gång under helgen som de gör det. Att de öppnar ögonen är ju så spännande, så håll ögonen öppna så lär ni säkert få en hel del nya bilder att kika på.


Ryggen


Tassen


1 vecka gamla!

Här hemma hos oss och valparna så flyter allting på, dom äter, sover och växer en massa. De är nu en vecka gamla och så underbart söta. Nu börjar det verkligen märkas att de ska till och bli små hundar. En ny söt sak som hände i dag när jag höll i en av valparna (Ryggen, el Törnrosa som jag funderar på att kalla henne :P ) som låg och snusade sött. Jag kliade henne försiktigt på magen och då börjar hon krafsa med sitt bakben för att hjälpa till, precis som vuxna hundar kan göra. Egentligen en väldigt obetydlig sak, men ändå så gudomligt sött. :)
Här kommer dagens vikter på alla valparna;



Valp Vikt

Baken         934g
Ryggen       876g
Nacken       810g
Huvudet      936g
Svansen      826g
V. Örat        926g
Tass(Pelle)   758g
H. Örat         868g
Och nu har jag lyckats få in en hel hög med rykande färska bilder på valparna! Varsegod och njut! :D
Lilla söta Törnrosa(ryggen) då hon låg och sov i min famn.
Lilla Pelle och en annan minsting som myser.
Alla 8 som sover gott efter att nyss ha ätit.

Trevlig farsdag?

Hoppas nu att ni alla pappor hade en riktigt trevlig farsdag i går. Vi Firade våran pappa men en stor tårta med massa jordgubbar på! Den var riktigt, riktigt smarrig.
Men i bland hänger man ju inte alltid med så vi glömde (!) att fira den nyblivna pappan våran älskade Curiren. Hur vi nu glömde det är ju konstigt för han har ju till och med flest barn av dom båda (hihi). Så i stället fick Curre lite dagen efter firande, med en extra, extra god middag.
Nu var min tanke att ni skulle få se lite nya bilder på valparna, som har vuxit hur mycket som helst, och självklart en bild på våran tårta. Men eftersom att våran kamera krånglar (typiskt), så blir det inga bilder på den fina tårtan eller valparna. Så i stället lägger jag in nån bild på våran fina Curiren!
Curiren och Vizzla som röjer i snön.

Voff voff









Enskilda bilder!

Här kommer enskilda bilder på de små valparna! Vikten finns även med. Observera att vi kallar dem inte för "nacken" eller "vänster öra" utan det är bara stället där vi har märkt dem på, ho ho. Vi håller fortfarande på att fundera ut passande namn till dem, men vi väntar tills de vuxigt på sig lite och får lite mer "personlighet" fast vi har faktiskt döpt en valp, Pelle, han finns på bild här nedan!


"Ryggen" hon väger 502g.


"Rumpan" hon väger 500g.


"Svansen" hon väger 469g.


"vänster öra" hon väger 524g.


"nacken" hon väger 470g.


"huvudet" han väger 522g.


"vänster tass" även kallad Pelle, han väger 411g.


"Höger öra" hon väger 512g.


Välkomna till världen alla valpar

Efter 63 dagar så satte värkarna igång för Vizzla. Vi hade då kollat tempen i fler dygn den höll sig ganska konstant kring 37,6-37,8 men i måndags så dippade den 1 hel grad för att på em. stiga till samma igen . Då förstod vi att nu var tiden inne. Vi hade fixat en fin valpbädd som Victoria och Mikael hjälpts åt att snickra. Den är täck med vaxduk invändigt så att den ska vara enkel att rengöra. Handukar var klippta i lagoma bitar, valpboken noga igenomläst, våran toppen fd. granne Karin (veterinär) kontaktad flera gånger för råd och anvisningar, nu var vi laddade. Man såg på Vizzla att hon blev mer och mer påverkad och fundersam vad var det som hände. Detta är hennes första valpkull så hon hade ej varit med om det tidigare. Hon skötte sig bara snyggt. Bäddade runt mer och mer, man såg riktigt när värkarna kom och hur hon påverkades. Tillslut "gick vattnet" , hon försökte att streta emot och blev ganska fundersam över vad som var på gång. Nu började vi skymta en blåsa och efter några minuter kom valp nr ett. Vilken otrolig känsla .Vizzla visste precis hur hon skulle göra slicka sin valp ren, bita av navelsträngen städa upp runt om. Jag Victoria och Johanna försökte att bara hjälpa till lagomt och uppmuntra henne, skriva upp tid och lägga valp tillrätta vid spena. Jag fick uppfattningen efteråt att valparna kom ganska snabbt efter varandra för det kändes som det med ens var fullt upp och 5 st svarta helt välskapta valpar fanns nu plötsligt till. Nu var Vizzla ganska trött och less så det blev lite lugnare tempo på värkar och valpar . Vi gick ut lite emellan och rörde oss så att värkarbetet kom vidare. Ytterligare 3 st valpar kom tillslut och då kände vi oss mer än nöjda. Vi hade börjat vid ca 20.00 och lite drygt en timme senare var 5 st födda sen kom de 3 sista med 1 timmes mellan rum, klockan var nu drygt midnatt och allt hade gått bra.

Jag och Victoria sov med Vizzla denna natt hjälpte henne. Hon gillade inte alls läget från början och vi var nog rätt fundersamma hur skulle detta gå. Gillade inte valparna , att de diade , stökade runt henne, klev , pep ja allt. 
Men idag när hon fått vila ,återhämta sig, äta och promenera lagomt ute, så har världens bästa hund mamma vuxit fram och jag måste säga att hon tar sitt ansvar på fullast allvar och sköter sig toppen .En riktig super "mamma".
Det var också så kul att se hur glad Kurriren blev när han äntligen fick träffa sin Vizzla när vi var ute på promenad, han snurrade som en dansör framför nosen på henne av glädle och Vissla såg ut som Lady och himmlade med ögonen åt honom. 

Vi var alla trötta men så lyckliga att allt gått så himla bra och att vi fått 8 st helt underbara små svarta valpar. 

Bra jobbat Vizzla   



ivriga valpar

Nu är valparna snart två dagar gamla, de mår prima och växer så det knakar. De diar ivrigt och kryper lika ivrigt fram och tillbaka.
Vizzla blir bättre och bättre på att sköta om valparna, i början var hon lite tveksam till vad de svarta små filurerna  var för något, men hon lär sig snabbt och nu är hon på god väg att bli en supermamma! 




Mer om valparna!

NU har vi vägt valparna och kollat hur många av dem som var tikar respektive hanar.
6 tikar och 2 hanar blev det.
Valparna väger just nu från 370-447g.

Just nu håller vi på att fundera på passande namn till valparna? Har du något bra tips?





Valparna är här!

Här kommer de första valpbilderna och lite annat!
Klockan 19:50 gick vattnet för Vizzla och vi förstod att det började vara på gång.
Ca en timme senare kom den första valpen!

Tidtabell

1. 20:14 (svart)
2. 20:18 (svart)
3. 20:40 (svart)
4. 20:53 (svart)
5. 21:21 (svart)
6. 22:25 (svart)
7. 23:01 (svart)
8. 00.06 (svart)

Bilder från valpningen


1:a valpen tittar ut!
 

De två första valparna diar ivrigt!


Mums!








Varmt och skönt!




Alla åtta valparna och Vizzla!





Kvällsmys

Efter lite god mat och en lagom lång promenad så ligger nu Vizzla och myser i sin valplåda.
Hon har på sista tiden äntligen börjat tycka om och trivas i den efter att under några nätter inte ha fått sova i mattes sköna, sköna säng.
Vi har under de sista 20 dagarna varit noga med att tempa Vizzla. Hon har under hela den tiden legat på ca 37.7-37.8 grader. Men nu i kväll då vi tog sista tempen så låg hon på 37.1 vilket betyder att vi nu kan vänta oss
valpar (!) inom ca ett dygn.
Och självklart måste vi också ha med en liten bild på stor magen. :)

Annons ute

Äntligen har vi nu kommit i gång med allt vad bloggandet och annonseringen av valparna innebär.
Annonsen är nu ute på Blocket och den hittar du i länken #mce_temp_url#, eller nere till vänster under rubriken "länkar".
I framtiden kommer vi sedan att så ofta vi hinner med, lägga ut bilder på de kommande valparna men också att berätta mer om deras fina föräldrar.


Bilder på föräldrarna..

O´Flanagan Quail Cargo - Curiren
Straight Flush Velvet Vimba - Vizzla

RSS 2.0